szakács-suli
Fő Menü
     
Naptár
2025. Április
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
     
ora
     
Vadas csirke recept

Hozzávalók:
1 kg csirke-felsőcomb (egyenként kb. 12.5 dkg-os darabok), 
frissen őrölt bors, 
3 evőkanál libazsír, 
2 evőkanál szójaszósz, 
1.5 dl víz. 

A mártáshoz: 
1 fej vöröshagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
30 dkg sárgarépa, 
15 dkg zeller, 
5-5 szem szegfűszeg és borókabogyó, 
3 babérlevél, 
1 citrom, 
2 dl tejszín, 
1 csapott evőkanál mustár, 
1 púpos evőkanál étkezési keményítő, 
2 evőkanál libazsír, 
só és frissen őrölt bors, 
1 púpos evőkanál barna cukor, 
3.5 dl víz, 
1 dl száraz fehérbor. 

A tálaláshoz 1 csokor friss petrezselyem.

Elkészítés:
A csirkecombokat megborsozzuk és egy mérőkancsóban összekeverjük a vizet a szójaszósszal. A libazsírt egy 28 cm átmérőjű serpenyőben mérsékelt lángon megolvasztjuk, majd erősítünk a lángon, és a csirkecombokat 3-4 perc alatt aranybarnára pirítjuk a forró zsíron. 

A megpirított csirke alatt mérsékeltre csavarjuk a lángot, és hozzáöntünk annyi szójaszószos vizet, hogy a combok alsó 1/3-ig érjen. Ezután lefedjük a serpenyőt és a combokat 25-30 perc alatt puhára pároljuk. Közben néha megforgatjuk őket, hogy egyenletesen puhuljanak, és ha kell, apránként pótoljuk alóluk a szószajószos vizet. 

Ezalatt a mártással foglalkozunk. A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, majd késes betétű robotgépben összedaráljuk őket. A szegfűszeget és a borókabogyót mozsárban durvára törjük, aztán széttépkedve hozzáadjuk a babérleveleket: ez lesz a fűszerkeverékünk. A citromról krumplihámozóval vékonyan leszedünk 2-3 hosszabb héjdarabkát, majd kifacsarjuk a levét és átszűrjük. A tejszínt, a mustárt és az étkezési keményítőt kézi habverővel simára keverjük. 

Indulhat a mártás-főzés. A libazsírt mérsékelt lángon megolvasztjuk egy 26 cm átmérőjű serpenyőben, hozzáadjuk a zöldségreszeléket, megsózzuk-megborsozzuk és ráhintjük a barna cukrot, a fűszerkeveréket meg a citromhéj-darabkákat. 
A serpenyő tartalmát összekeverjük, és nagy lángon, csak néha megkeverve, 3-4 perc enyhén lepirítjuk. Ekkor hozzáöntjük a vizet meg a bort, és megvárjuk, hogy felforrjon. Ezután lefedjük és mérsékelt lángon 5 perc alatt puhára pároljuk az egészet. 

Befejezzük a mártást. A megpárolt, fűszeres zöldségreszelékből kivesszük a citromhéj-darabkákat, majd turmixgépben az egészet összepürésítjük és visszaöntjük ugyanabba a serpenyőbe, amelyet eddig is használtunk. Hozzákeverjük a keményítős tejszínt, aztán megízesítjük annyi citromlével, amennyitől kellemesen savanykássá válik, és mérsékelt lángon 2-3 perc alatt kevergetve besűrítjük. 

Tálaláskor a kész mártással bőségesen megöntözzük a megpárolt csirkecombokat és az ételre apróra vágott, friss petrezselymet hintünk.

     
Receptek
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Oktatás
     
Információk


Napi 20+ új látogató, napi 5+ új recept, rengeteg törzsvendég!

Peppermint Candy Cane

     
Szavazás
receptek
mienek areceptek

kiváloak
elmegy
nem jo
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Linkcsere


regisztráj

 

     

 
<

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!