|

Hozzávalók:
-
2 csirke far-hát (vagy csirke mell)
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 g fokhagyma
-
10 dkg gomba
-
15-15 dkg zöldborsó, sárgarépa, petrezselyem
-
1 teáskanál szárított tárkony
-
só
-
bors
-
3 db tyúkhúsleves kocka
-
3 dl főzőtejszín
-
kis olaj, néhány darab szalonnabőrke
-
3 közepes krumpli
Elkészítés:
A farhátakat 3-4 darabra vágom, a zöldségeket felkarikázom, a hagymákat apróra vágom, a krumplit 4 felé szelem. 3 liter vízben feloldjuk a leveskockákat. Olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a húsdarabokat, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. 10 percig pirítjuk, majd felöntjük a 3 liter leveskockás vízzel. Hozzáadom a zöldségeket, krumplikat, gombát, bőrkét, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzöm. Miután minden megpuhult, hozzákeverem a főzőtejszínt.
Megjegyzés:
A szalonnabőrke elhagyható, de jó kis füstölt ízt ad a levesnek. Tárkonyecettel, vagy sima ecettel fel lehet dobni az ízét.
| |