|
Hozzávalók:
-
40 dkg csirkehús
-
1 db vöröshagyma
-
5 dkg gomba
-
5 dkg zöldborsó
-
5 dkg sárgarépa
-
5 dkg zeller
-
1 dl olívaolaj
-
2 dl tejszín
-
tárkony
-
ecet
-
só
-
bors
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
1 l víz
Elkészitése:
A csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzzük. Ha az alapanyagok megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, illetve a tejszínt - ezzel sűrítjük -, ha szükséges tárkonyecettel is ízesítjük. Tálaláskor meghintjük reszelt citromhéjjal.
| |