|
Témaindító hozzászólás
|
2012.05.15. 11:58 - |
Itt mindenki kőzéteheti saját receptet |
[5-1]
1 csomag babapiskóta
6 db kis poharas tejföl (6x2dl krémesebb tejföl)
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 jénai tál (kör vagy ovális mindegy)
Elkészítés: Két krémet készítek el: Egyik tálba beleöntöm a 3 pohár tejfölt, a 2evőkanál porcukrot és az egy csomag vaníliáscukrot. Veszek egy másik tálat ,abba pedig a másik 3 pohár tejfölt, a 3 evőkanál kakaóport és az egy evőkanál porcukrot teszem. Összekeverem külön-külön a krémeket a 2 tálban. Veszem a jénait és az egy csomag babapiskótát elkezdem lerakni a következőképpen:először vízszintesen egymás alá helyezve teszem a jénai aljába, oldalt a kis hézagokat kettétört piskótákkal pótolom.Miután a jénai alja már teljesen be van fedve jöhet a kakós krém,ráöntöm a fele krémet,szépen elsimítgatom.Ezután következik a másik réteg piskóta de figyelni kell,mert most nem fentről kezdem el rakni a piskótát vizszíntesen egymás alá hanem egy plussz jelet elképzelek aminek meg van már a függőleges szára és most a vízszintes következik, tehát oldalról kezdem el lefektetni ugyanilyen stílusban a piskótákat és a hézagokat pótlom.Ezt követően jöhet a vaníliacukros,porcukro massza, azt ráöntöm erre és elsimítgatom szépen, a maradék piskótát most a legelső réteg forma szerint rakom le (erre azért kell figyelni,mert különben a tészta összeesik és nem lehet majd szeletelni).Miután ez megtörtént a két maradék krémemet összekeverem és ráöntöm a tetejére, lefedem és egy éjszakára beteszem a hűtőbe! Másnap kiveszem és fel lehet szeletelni,fogyasztani.Jó étvágyat! |

Hozzávalók:
-
1 csomag makaróni (vagy spagetti)
-
60-70 dkg darált sertés lapocka vagy comb
-
1 nagyobb fej vöröshagyma
-
2 kis pohár tejföl
-
2 tubus spagettikrém
-
20-20 dkg trappista és emmentáli sajt
-
pirospaprika
-
só
-
bors
-
majoranna
Elkészítés:
A hagymát üvegesre pároljuk olajon, beletesszük a darált húst. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával és puhára pároljuk. A 2 pohár tejfölt a 2 tubus spagettikrémmel simára keverjük. A sajtokat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük. Egy tűzálló edényt, vagy lábast kivajazunk, beletesszük a kifőtt tésztát, belekeverjük a húst, a tejfölös krémet és az összekevert sajtnak a felét. Jól keverjük össze, tetejét a maradék sajttal szórjuk meg. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, de takarék lángon sütjük, míg a tetején a sajt megolvad, és kicsit rózsaszínes lesz.
Aki nem szereti annyira a sajtot, a tészta közé ne keverjen, csak a tetejére szórjon. Így csak a sajt felére van szükség.
|
Grízes /Darás/ tészta egyszerű tászta

Hozzávalók :
-
50 dkg metélt tészta
-
2,5 dl búzadara
-
4 dl forró víz
-
só
-
olaj
-
baracklekvár
Elkészítés:
A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm, leszűröm.
A darát olajon, pici sóval, folyamatos kevergetés mellett megpirítom, de ne legyen túl sötét. /Nagy lábasban, mert a tésztát is belekeverem a végén./
A 4 dl vizet mikróban felforralom, és a kész darára öntöm (óvatosan mert felcsap a gőz), fedőt teszek rá, és állni hagyom, míg a dara megszívja magát.
Ezután összekeverem a tésztával, és baracklekvárral meglocsolva tálalom.
Megjegyzés:
Ha valaki nem kívánja édesen, eheti megsózva kovi ubival, úgy is finom. |
Hali majd rakok fel... Jó az avatárom? |
Itt mindenki kőzéteheti saját receptet |
[5-1]
| |