|

Hozzávalók:
-
A tésztához:
-
26 dkg finomliszt
-
só
-
1 tojás
-
2 evőkanál olaj
-
A töltelékhez:
-
5 dkg mazsola
-
2 cl rumaroma
-
15 dkg puha Rama margarin
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
fél citrom reszelt héja
-
5 tojás
-
50 dkg túró
-
2 dl tejföl
-
6 evőkanál finomliszt
-
4 evőkanál kétszersültmorzsa
-
A tojásos tejhez:
-
3,5 dl tej
-
3 tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg olvasztott Rama margarin
Elkészítés:
A tésztához a lisztből, negyed teáskanál sóból, tojásból, 1,2 dl langyos vízből és 2 evőkanál olajból elkészítjük a tésztát. Egy tálat kiöblítünk forró vízzel, ráborítjuk a tésztára, és 30 percig pihentetjük.
A töltelékhez a mazsolát ízlés szerint rumaromába áztathatjuk. A margarint 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat hozzáadjuk az előzőekhez. A túrót, a tejfölt, a lisztet és a mazsolát összekeverjük a margarinos krémmel. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, és ezt is belekeverjük.
A tésztá kettéosztjuk, két lisztezett konyharuhán nagy téglalapokká nyújtjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit kikenünk. A tészta mindkét részét megkenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk 2 evőkanál kétszersültmorzsával. Körben a szélét kihagyva elosztjuk rajtuk a tölteléket. A tészta peremét visszahajtjuk, és feltekerjük. A 2 rétest a ráhajtással lefelé a tepsibe tesszük, és megkenjük az olvasztott margarinnal. Sütőben 20 percig sütjük.
A tejet megmelegítjük, habverővel belekeverjük a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot. A rétesre öntjük, és 20 perc alatt készre sütjük. Időnként megkenjük vajjal. Melegen, vaníliamártással tálaljuk.
| |